20 Eylül 2012 Perşembe

MÜRDÜM ERİĞİ REÇELİ

Erik Reçeli Tarifi
Erik Reçeli Tarifi
Malzemeler,
1 kilo mürdüm eriği
1 kilo toz şeker
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı,
Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın.
Reçeli pişireceğiniz tencereye; bir kat erik bir kat toz şeker şeklinde koyun.
Erikler suyunu salana kadar yaklaşık 4 saat bekletin.
Tencereyi ocağın üzerine alıp orta ateşte pişirmeye başlayın.
Şeker tamamen eridikten sonra limon suyunu ekleyip karıştırın.
Kısık ateşte reçel koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Reçeli; tencerede soğuttuktan sonra cam kavanozlara boşaltın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder